Več o našem podjetju

Slovensko podjetje Mekon, d. o. o., Ljubljana se je leta 2011 uspešno vključilo v gradnjo industrijskih objektov iz tankostenskih profilov, ki se je tudi v Sloveniji razmeroma močno uveljavila.

Ti objekti postajajo na trgu vse bolj priljubljeni, zaradi manjše teže, hitre in okolju prijazne izvedbe ter modernega videza in dostopne cene pa uspešno izpodrivajo klasične jeklene konstrukcije, predvsem za skladiščne, proizvodne in servisne objekte, nadstrešnice, pa tudi za pisarniške objekte.

Mekon je leta 2012 svojo ponudbo  razširil še na šolske in večnadstropne stanovanjske objekte, pri katerih uporablja posebni sistem medetažnih konstrukcij. Zlasti pa je bil uspešen pri izdelavi podkonstrukcij iz tankostenskih profilov za sončne elektrarne.

Prednosti uporabe tankostenskih profilov so v tem, da so že tovarniško antikorozijsko zaščiteni po sistemu kontinuiranega cinkanja različnih debelin. Za zahtevnejše objekte se pocinkane površine lahko dodatno zaščitijo s prašnim barvanjem. S tem se tudi, skladno z zahtevami investitorjev oziroma arhitektov, doseže želena barva profilov. Ekonomičnost in odličnost profilov sta zagotovljeni z uporabo kakovostnih jekel S350GD in S390GD. Proizvajalec profilov tudi na podlagi izvedbenih načrtov profile ustrezno obdela.

Uporabnost profilov

Gradnja s tankostenskimi profili poteka po načelu montažno-demontažnega sistema, kar omogoča uporabo istih profilov v kasnejših objektih. Vsi preostali postopki izvedbe objektov so enaki kot pri klasičnih jeklenih konstrukcijah (vgradnja strešnih in fasadnih elementov).

V družbi Mekon so razvoj uporabe tankostenskih profilov usmerili tudi na trg montažnih stanovanjskih hiš. Za investitorje je zlasti pomembno, da za vse svoje objekte pridobijo tudi ustrezno tehnično dokumentacijo.